11 ноември 2022 г.,17,30 ч. Три момчета от казанлъшкото село Бузовград

...
11 ноември 2022 г.,17,30 ч. Три момчета от казанлъшкото село Бузовград
Коментари Харесай

Пиян и дрогиран уби 14-годишен и избяга преди година, делото още не е започнало

11 ноември 2022 година,17,30 ч. Три момчета от казанлъшкото село Бузовград отиват да си купят топли питиета от вендинг-машина на изхода на селото в посока на прилежащото Розово.

14-годишният Иван Седмаков и неговите другари Пламен и Мартин се стопират до автомата и пускат по един парещ шоколад. Чашата на Иван обаче останала недопита. Изненадващо върху момчето връхлита опел, зад волана бил водач с 2,34 промила алкохол. Децата се намирали на метър и половина в отбивка от пътното платно и видели, че колата безусловно летяла към тях. 57-годишният Димитър Косев от Розово блъснал Иван, след което избягал от местопроизшествието.

Свидетел на трагичния случай станал служащ от непосредствен обект, който се обадил на майката на момчето и извикал кола за спешна помощ.

“Иван е паднал и си блъснал главата, като получил тежка черепно-мозъчна контузия - с хематоми и кръвоизливи.

Мозъкът му бил на безформеност ”, разказва майката Теодора Седмакова. Тя още претърпява ужаса при типа на детето си. “По пътя Ванко изпадна в кома, спря да диша ”, напомня си дамата. Дежурният медицински екип го интубирал, само че контузията била тежка и несъвместима с живота.

14-годишният Иван се бори 3 дни в реанимацията на окръжната болница в Стара Загора. Направена му е незабавна коремна интервенция, защото събирал кръв в корема. Поставили го на командно дишане. “Постоянно ни споделяха, че положението му е доста тежко и не даваха шансове, че ще оживее, само че аз като майка се надявах да стане знамение ”, споделя пред “24 часа ” Теодора Седмакова. На 15 ноември момчето издъхва.

Иван се записал в филантропичната гимназия “Св. св. Кирил и Методий ” в Казанлък, профил “География и история ”. “Той доста обичаше историята, ходеше на олимпиади, с цел да показва главното учебно заведение, в което учеше. Така и не съумя да тръгне в гимназиален курс, защото един необмислен и пийнал водач го блъсна и му лиши живота.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР